Laparoskopi fiyatları 2024, ameliyat nedenine göre farklılık gösterir. Laparoskopi Ankara doktorları tarafından yapılan laparoskopi ameliyatı, karın içindeki organları incelemek için kullanılan cerrahi bir tanı işlemidir. Sadece küçük kesikler gerektiren düşük riskli, minimal derecede invaziv bir işlemdir. Laparoskopi Ankara doktorlarımız ve Laparoskopi fiyatları 2024 için bizi arayınız.
Laparoskopi, karın organlarına bakmak için laparoskop denilen bir alet kullanır. Bir laparoskop, ön tarafında yüksek yoğunluklu ışık ve yüksek çözünürlüklü kamera ile uzun, ince bir tüptür. Cihaz, karın duvarındaki bir kesiden sokulur. Hareket ettikçe, kamera görüntüleri bir video monitöre gönderir.
Laparoskopi doktorunuzun vücudunuzun içinde açık cerrahi olmadan, gerçek zamanlı olarak görmesini sağlar. Doktorunuz ayrıca bu işlem sırasında biyopsi örnekleri alabilir.
Laparoskopi ameliyatı neden yapılır?
Laparoskopi genellikle pelvik veya karın ağrısının kaynağını tanımlamak ve teşhis etmek için kullanılır. Genellikle invaziv olmayan yöntemler tanıya yardımcı olamadığında gerçekleştirilir.
Laparoskopinin riskleri nelerdir?
Laparoskopi ile ilgili en yaygın riskler kanama, enfeksiyon ve karnınızdaki organlara verilen zarardır. Ancak, bunlar nadir görülen durumlardır.
İşleminizden sonra herhangi bir enfeksiyon belirtisi için dikkat edilmesi önemlidir. Aşağıdaki belirtileri yaşarsanız doktorunuza başvurun:
- Ateş veya titreme
- Zamanla daha yoğun hale gelen karın ağrısı
- İnsizyon bölgelerinde kızarıklık, şişme, kanama veya drenaj
- Sürekli mide bulantısı veya kusma
- Kalıcı öksürük
- Nefes darlığı
- İdrara çıkamama
- Baş dönmesi
Laparoskopi sırasında incelenen organlarda küçük bir hasar riski vardır. Bir organ delinirse, vücudunuza kan ve diğer sıvılar sızabilir. Bu durumda, hasarı onarmak için başka bir ameliyata ihtiyacınız olacaktır.
Daha az görülen riskler şunları içerir:
- Genel anesteziden kaynaklanan komplikasyonlar
- Karın duvarı iltihabı
- Leğen kemiğine, bacaklarına veya akciğerlerine gidebilecek bir kan pıhtısı
Bazı durumlarda, cerrahınız tanısal laparoskopi riskinin minimal invaziv bir teknik kullanmanın yararlarını garanti etmek için çok yüksek olduğuna inanabilir. Bu durum genellikle karın ameliyatları geçirmiş olanlar için görülür ve bu durum karın içindeki yapılar arasında yapışma riskini artırır. Yapışıklıklar varlığında laparoskopi yapmak çok daha uzun sürecek ve organların yaralanma riskini artıracaktır.
Laparoskopi ameliyatına nasıl hazırlanırım?
Doktorunuza aldığınız reçeteli veya reçetesiz satılan ilaçlar hakkında bilgi vermelisiniz. Doktorunuz işlemden önce ve sonra nasıl kullanılması gerektiğini size söyleyecektir.
Doktorunuz laparoskopinin sonucunu etkileyebilecek herhangi bir ilacın dozunu değiştirebilir. Bu ilaçlar:
Hamileyseniz veya hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız doktorunuza da söylemelisiniz. Bu, gelişen bebeğinize zarar verme riskini azaltır.
Laparoskopiden önce doktorunuz kan testleri, idrar tahlili, elektrokardiyogram (EKG veya EKG) ve göğüs röntgeni isteyebilir. Doktorunuz ayrıca ultrason, BT taraması veya MRI taraması dahil bazı görüntüleme testlerini de yapabilir.
Bu testler, doktorunuzun laparoskopi sırasında incelenen anormallikleri daha iyi anlamasına yardımcı olabilir. Sonuçlar ayrıca doktorunuza karnınızın içine görsel bir rehber sunar. Bu laparoskopinin etkinliğini artırabilir.
Laparoskopiden en az sekiz saat önce yemek yemekten ve içmekten kaçınmanız gerekecektir. Ayrıca, aile üyelerinden birinin veya arkadaşınızın işlemden sonra sizi eve bırakması için düzenleme yapmalısınız. Laparoskopi sıklıkla genel anestezi kullanılarak yapılır; bu da sizi uykulu yapar ve ameliyattan sonra birkaç saat araba kullanamaz hale getirir.
Laparoskopi nasıl yapılır?
Tanısal Laparoskopi genellikle ayaktan tedavi şeklinde yapılır. Bu, ameliyatınızla aynı gün eve gidebileceğiniz anlamına gelir. Hastanede veya ayakta tedavi merkezlerinde yapılabilir.
Muhtemelen bu tip bir ameliyat için genel anestezi yapılır. Bu işlem boyunca uyuyacağınız ve herhangi bir acı hissetmeyeceğiniz anlamına gelir.
Laparoskopi ameliyatı sırasında, cerrah göbek deliğinizin altından bir kesi yapar ve sonra kanül adı verilen küçük bir tüp yerleştirir. Kanül, karnınızı karbondioksit gazı ile şişirmek için kullanılır. Bu gaz doktorunuzun karın organlarınızı daha net görmesini sağlar.
Karnınız şişirildiğinde, cerrah laparoskopu kesiden geçirir. Laparoskopa takılan kamera, organlarınızın gerçek zamanlı olarak izlenmesini sağlayan görüntüleri ekranda görüntüler.
Kesi sayısı ve büyüklüğü, cerrahınızın hangi belirli hastalıkları onaylamaya veya ekarte etmeye çalıştığına bağlıdır. Genellikle, her biri 1 ila 2 santimetre uzunluğunda olan bir ile dört insizyon yapılır. Bu insizyonlar diğer aletlerin yerleştirilmesine izin verir.
İşlem yapıldıktan sonra, aletler çıkarılır. İnsizyonunuz daha sonra dikiş veya cerrahi bantla kapatılır. Kesi üzerine bandaj yerleştirilebilir.
Laparoskopiden iyileşmek ne kadar sürer?
Ameliyat sona erdiğinde, hastaneden çıkmadan birkaç saat önce gözlemleneceksiniz. Nefes alma ve kalp atış hızınız gibi hayati işaretleriniz yakından izlenecektir. Hastane personeli ayrıca, uzun süre kanamayı izlemenin yanı sıra, anesteziye veya prosedüre yönelik olumsuz reaksiyonları da kontrol edecektir.
Laparoskopi ameliyatı ile miyom alınması, çikolata kisti çıkarılması, rahmin alınması, tüp bağlanması, daha önce bağlanmış tüplerin açılması ve tüm jinekolojik operasyonlar rahatlıkla gerçekleştirilir.
Genel anestezi aldıysanız bir aile üyesi veya arkadaşınızın sizi eve götürmesi gerekir. Genel anestezinin etkileri genellikle birkaç saat sürer.
Laparoskopiyi takip eden günlerde, insizyon yapılan bölgelerde orta derecede ağrı hissedebilirsiniz. Herhangi bir ağrı veya rahatsızlık birkaç gün içinde düzelmelidir. Doktorunuz ağrıyı hafifletmek için ilaç yazabilir.
İşleminizden sonra omuz ağrıları olması da yaygındır. Ağrı genellikle, cerrahi aletler için çalışma alanı yaratmak üzere karnınızı şişirmek için kullanılan karbondioksit gazının bir sonucudur. Ayrıca biraz şişkinliğe neden olabilir. Rahatsızlık birkaç gün içinde kaybolmalıdır.
Tüm normal aktivitelere genellikle bir hafta içinde devam edebilirsiniz. Laparoskopiden yaklaşık iki hafta sonra doktorunuzla bir takip randevusuna gitmeniz gerekir.
Daha rahat bir iyileşme sağlamak için şunları yapabilirsiniz:
- Kan pıhtılaşması riskinizi azaltmak için, mümkün olan en kısa sürede hafif aktiviteye başlayın.
- Normalde olduğundan daha fazla dinlenebilirsiniz.
- Boğaz ağrısının ağrılarını hafifletmek için boğaz pastillerini kullanın.
- Bol kıyafetler giyin.
Ankara Laparoskopi Sonuçları
Bir biyopsi yapıldıysa, bir patolog onu inceleyecektir. Bir patolog, doku analizinde uzmanlaşmış bir doktordur. Sonuçları ayrıntılandıran bir rapor doktorunuza gönderilecektir.
Laparoskopiden elde edilen normal sonuçlar karın kanaması, fıtık ve bağırsak tıkanmalarının olmadığını gösterir. Ayrıca tüm organlarınızın sağlıklı olduğu anlamına gelir.
Laparoskopiden elde edilen anormal sonuçlar, aşağıdakileri de içeren belirli koşulları gösterir:
- Yapışıklıklar veya cerrahi izler
- Fıtıklar
- Apandisit, bağırsak iltihabı
- Rahimde miyom ameliyatı
- Kistler veya tümörler
- Kanser
- Kolesistit, safra kesesi iltihabı
- Uterusun astarını oluşturan dokunun uterusun dışına doğru büyüdüğü bir hastalık olan endometriozis
- Belirli bir organda yaralanma veya travma
- Pelvik inflamatuar hastalık, üreme organlarının enfeksiyonu
Doktorunuz sonuçları gözden geçirmek için sizinle bir randevu alacaktır. Laparoskopi sonrası ciddi bir tıbbi durum tespit edilirse, doktorunuz uygun tedavi seçeneklerini sizinle görüşecek ve bu durumu ele almak için bir plan bulmak için sizinle birlikte çalışacaktır.
Laparoskopi Fiyatları 2024 Ankara
Laparoskopi fiyatları 2024 yılında Ankarada laparoskopi ameliyatının ne için yapılacağı, kulanılacak malzemeler ve yapılacak hastaneye göre değişir. Laparoskopi fiyatları 2024 yılında oldukça değişkendir. Ankara laparoskopi ücretleri için bizi arayınız.
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] ameliyatı hastanın karnından açılan 3-4 adet delikten yapılarak gerçekleştirilir. Kapalı ameliyatlar açık ameliyatlara göre her açıdan daha konforludur. Bununla birlikte, laparoskopik […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
Merhabalar antalyada yaşıyorum. Çift taraflı kasik fıtığım var. Kasim 15 inde ankaraya gelecegim gelmisken ameliyat olmak istiyorum. Laparoskopik ameliyat ucreti hakkında bilgi rica ediyorum. Sgk liyim herhangi bir tamamlayıcı sigortam yok.
Merhaba Murat bey, biz kasık fıtığı ameliyatı yapmıyoruz. Kasık fıtığı ameliyatı için bir genel cerrahi uzmanı ile iletişime geçebilirsiniz. İyi akşamlar.
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]
Kaç fiyat
Laparoskopi ameliyatı fiyatlarını 0312 285 85 88 nolu telefondan öğrenebilirsiniz. İyi günler.
Merhaba iyi günler dilerim eşimin kordonlarını bağladık pişman olduğumuzdan dolayı açtırma gibi bir ihtimalimiz varsa yapmak istiyoruz şimdiden teşekkür ediyorum iyi çalışmalar diliyorum
Merhabalar sezeryan sırasında bağlanan tüplerin açılma ihtimali elbette mevcut. Ancak laparoskopi adı verilen kapalı ameliyat ile bağlandıysa açılma şansı yok. Tüp açma ameliyatı ile ilgili 0312 285 85 88 nolu telefonu arayarak asistanımızdan bilgi alabilirsiniz.
[…] Laparoskopi Ameliyatı […]