Detaylı ultrason fiyatları 2024 yılında Ankara ilinde 400 – 800 tl arasında değişmektedir. Detaylı ultrason aynı zamanda ayrıntılı ultrason, 4 boyutlu ultrason, renkli ultrason yada renkli dopler ultrason şeklinde de hakl arasında adlandırılmaktadır. Ayrıntılı ultrason fiyatları 2024 detaları için bize mutlaka ulaşınız.
Detaylı ultrason nedir?
Gebeliğin ikinci trimesterinde, genellikle 18 ile 20 hafta arasında yapılan morfolojik ultrason taramasıdır. Detaylı ultrason hamilelik döneminin rutin bir parçasıdır. Bu ultrason ile bebeğinizin normal şekilde büyüdüğünü ve normal bir anatomik yapıya sahip olduğunu öğreneceksiniz.
Detaylı Ultrason nasıl yapılır?
Transabdominal ultrason ile ikinci trimesterde yapılan bir ultrasondur. Transabdominal ultrasonda, alt karnın cildine az miktarda ultrason jeli konur, ultrason probu ile bebeğinizin tüm organları ayrıntılı şekilde incelenir.
Bazen ikinci trimester ultrasonu sırasında transvajinal ultrason da gereklidir. Bu, rahim ağzına uzanan bir plasenta olup olmadığını kontrol etmek ve rahim ağzının uzunluğuna bakmak için gerekli olabilir. İkinci üç aylık dönem de dahil olmak üzere gebelikte görülen transvajinal ultrason güvenlidir ve size veya bebeğinize zarar vermez. Transvajinal ultrasonun yapılması genellikle smear testinden bile daha az rahatsızlığa neden olur. Bu ultrason için analjezi gerekmez. Ultrason sırasında, özellikle de transvajinal muayenede mahremiyetinize her zaman dikkat edilecektir.
Detaylı ultrason İçin İdrara sıkışık olmalı mıyım?
Mesane kısmen doluysa, transabdominal ultrason sırasında genellikle daha iyi görüntüler elde ederiz. Dolu bir mesane, bağırsakları pelvisten karın içine hareket ettirerek, hamilelik, rahim ve rahim ağzının görselleştirilmesine yardımcı olur. Bu nedenle muayenenizde değerlendirmeden önce su içmenizi rica ederiz. Ancak idrara çok aşırı sıkışık olmakta ultrason bakılmasını zorlaştırabilir. Mesaneniz ağrıya neden olacak kadar dolu olmamalıdır. Mesaneniz çok dolu ve acılıysa, daha rahat olmanız için az miktarda boşaltmalısınız. Hafif sıkışık olmak genellikle yeterlidir. Sıkışık olmayan hastalarda bile yüksek rezolusyonlu ultrason cihazlarıyla optimal inceleme sağlanmaktadır.
Detaylı ultrason neden yapılır?
Tüm dünyada hamile kadınlar için 18-20. haftalarda ikinci trimester morfoloji ultrasonu yapılması rutin bir uygulamadır. Bebekte oluşabilecek anormalliklerin erken dönemde tesbiti doğumu şekillendirirken aynı zamanda doğum için gerekli önlemlerin erken dönemde hazırlanması açısından oldukça faydalı olacaktır.
Detaylı ultrasonda nelere bakılır?
İkinci trimester morfoloji ultrasonu, gelişmekte olan bebeğinizin ayrıntılı bir taramasıdır. Bebeğinizin normal gelişim göstermesini sağlamak için bu ultrason sırasında sonografi uzmanının değerlendireceği gebeliğin birçok yönü vardır.
Bebeğin anatomisi. Rutin olarak bebeğin kafasına ve beynine bakılır. Dudaklar ve profil dahil yüz; kalp; diyafram dahil göğüs; böbrekler, mesane ve mide dahil karın; omurga; ve eller ve ayaklar dahil olmak üzere uzuvlar incelenir. Bebeğin tüm bu bölümlerini değerlendirmek, iyi tarama koşullarının yanı sıra, bebeğin pozisyonunun da uygun olmasını gerektirir.
Bebeğin ölçümleri. İkinci trimester ultrasonunda sıklıkla ölçülür
- Bebeğin baş – biparietal çapı (BPD) ve baş çevresi (HC).
- Bebeğin karın – karın çevresi (AC).
- Bebeğin bacak – femur uzunluğu (FL).
- Bebeğin kolu – humerus uzunluğu (HL)
- Bebeğin gözleri arasındaki mesafe – dürbün mesafesi (BD).
Her ölçüm, gebeliğe göre değişen normal bir referans aralığı ile karşılaştırılır. Her bebeğin kendine has özellikleri vardır (örneğin, bazı bebeklerin daha büyük baş ölçümleri veya daha kısa femur ölçümleri vardır). Bu özellikler genellikle bebeğin ebeveynlerine benzer (örneğin, bir ebeveynin ortalama kafa büyüklüğünden daha büyük olması). Normal aralık dışındaki ölçümler, özellikle fark minimum ise her zaman anlamlı değildir. Normalden önemli sapmalarla ilgili endişeleriniz varsa bebeğiniz dikkatle değerlendirilecektir.
Bebeğin bu ölçümleri, bebeğinizin ortalama gebelik yaşını vermek için birleştirilir. Bu ultrason zamanı geldiğinde, bebeğinizin beklenen gebelik yaşı (son adet döneminizi kullanarak hesaplanan hafta sayısı veya daha erken bir ultrasondan son tarih) ve hesaplanan ortalama ultrason yaşı arasında 10 güne kadar bir fark olabilir. Örneğin, bebeğiniz randevularınıza göre 19 hafta gebelikte olacaksa, bebeğinizin ultrasonunuzda 10 gün daha küçük veya 10 gün daha büyük olabilir.
Gebeliğin bu erken evresinde bebeğinizin tahmini kilosu önemli değildir. Bebeğin tahmini ağırlığı, erken doğum riski olması durumunda daha önemlidir.
Bebeğin kalp atış hızı ve ritmi. Bebeğinizin kalp atış hızı, yetişkinlerde olduğu gibi değişebilir. Çoğu bebek dakikada 120-180 atış arasında kalp atışına sahiptir.
Bebek sayısı. Erken ultrasona sahip olmayan kadınlar için bu, çoğul gebelik teşhisi için ilk fırsat olabilir.
Plasentanın konumu. Sonografi uzmanı plasentanın rahim ağzı ile ilgili konumuna bakacak. Plasentanın en alt kenarı (alt kenar) servikse çok yakınsa veya servikse uzanıyorsa, “alçakta yatma” veya “plasenta praevya” olarak adlandırılır. Gebelerin yaklaşık % 2-3’ü ikinci trimester morfoloji ultrasonunda alçakta uzanan plasentaya sahiptir. Rahim hamilelik sırasında üçüncü trimesterde büyüdükçe, genellikle plasentayı yukarıya ve rahim ağzından uzağa çeker. Bu, ikinci trimester ultrasonunda görülen alçakta plasentaların çoğunun komplikasyon olmadan ve müdahaleye gerek kalmadan üçüncü trimesterde düzeldiği anlamına gelir.
Bebeğinizin etrafındaki amniyotik sıvı miktarı. İkinci trimester taramasındaki amniyon sıvısının hacmi, kesin olarak ölçülmek yerine genellikle subjektif olarak değerlendirilir (üçüncü trimester ultrasonunda olduğu gibi, amniyon sıvısı indeksi ile birlikte).
Serviksin uzunluğu. Erken doğum, vajinal kanama veya ağrı öyküsü varsa bu özellikle önemlidir. Bazen rahim ağzını daha iyi görebilmek için transvajinal ultrason gerekebilir.
Uterus, uterus fibroidleri (uterusun iyi huylu kas büyümeleri) gibi durumlar açısından kontrol edilir. Eğer fibroidler mevcutsa, büyüklükleri ve yerleri not edilecektir. Hamilelikteki çoğu fibroid sorun yaratmaz.
Bebeğinizin 3D / 4D görüntüleri. Birçok ebeveyn bebeğini 3D / 4D görüntülemede gördüklerinde yaşadıkları bağdan zevk alır. Bu ikinci trimester taramasında bebeğin yüzünün iyi 3D / 4D resimlerini elde etmeye çalışıyoruz, ancak bebeğinizin sağlıklı ve iyi bir şekilde büyümesini sağlamanın daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle, bebeğinizin 3D / 4D görüntüleri, genellikle tüm rutin ölçümler ve incelemeler tamamlandığında alınır. Bebeğin 3D / 4D görüntülerini elde etmek için en iyi zaman 24 ila 34 hafta arasındadır.
Detaylı ultrasonda tüm anormallikler görülür mü?
Ultrason, bebeğinizin gelişimini ayrıntılı bir şekilde değerlendirebilir, ancak tüm sorunları veya anormallikleri tespit edemez.
Ultrasonunuzun yüksek uzmanlık ve tecrübe standartlarına sahip bir standartta olması anormallikleri tespit etme şansını artıracaktır. Ne yazık ki normal bir ultrason bebeğinizin normal olacağını garanti etmiyor ya da bebeğinizin hamileliğiniz sırasında komplikasyon gelişmeyeceğini garanti etmiyor.
Rutin ultrason, bebeğinizi kontrol etmede ve bazı hamilelik komplikasyonları riskinde artış olup olmadığınızı tespit etmenize yardımcı olacak en iyi yöntemlerden biridir. Normal bir ultrason ebeveynler ve doktorlar için güven vericidir, ancak mükemmel değildir.
Beyin felci, öğrenme güçlüğü veya otizm gibi problemler şu anda ultrasonda tespit edilememektedir, çünkü bunlar bebeğin yapısal değişiklikleriyle ilişkili değildir.
Detaylı ultrasonda cinsiyeti öğrenebilirmiyim?
Hamileliğin heyecan verici bir zaman olduğunu biliyoruz ve birçok ailenin hamilelik sırasında bebeğinin cinsiyetini öğrenmeye istekli olduğunu biliyoruz. Bebeğin cinsiyeti genellikle 18-20 haftalık morfoloji ultrasonunda belirlenebilir. Bebeğinizin cinsiyetini belirlemek bizim için önemlidir, ancak sonografi uzmanınızın bebeğinizin sağlıklı ve normal bir şekilde gelişmesini sağlamak için incelemesi gereken başka önemli şeyleri de olduğunu hatırlamalısınız.
Bebeğinizin cinsiyetini kesin olarak belirlemek her zaman mümkün değildir. Bebeğinizin konumu ve diğer faktörler, ultrasonun bebeğin bu alanını görmesini engelleyebilir.
Ultrasonda bir problem görülürse ne yapılacak?
Çoğu bebek (% 95’ten fazla) tamamen normal ultrasonlara sahip olacaktır. Bazen bebeğinizde bir problem veya değişiklik görülebilir. Bunlar genellikle aşağıdaki kategorilerden birine uyar:
Normalin varyasyonları. Ultrasondaki tüm bebekler aynı görünmüyor. Bebeğinizde, bazı bebeklerde olan, ancak hepsinde olmayan küçük farklılıklar görülebilir. Bu farkları “normal varyasyonlar” olarak adlandırıyoruz. Bu grup şunları içerir:
Ekojenik intrakardiyak odak – bebeğin kalbinin iç kasında kalbin işlevini etkilemeyen küçük beyaz bir nokta.
Koroid pleksus kistleri – bebeğin beyninin koroid pleksus alanı içinde bulunan ve beynin işlevini etkilemeyen küçük kistler.
Tek umbilikal arter – çoğu göbek kordonunda 2 arter ve bir ven bulunur, ancak bazı bebeklerde sadece bir arter ve bir ven bulunur. Bebeğinizde belirtilen tek fark bu ise, daha fazla takip gerekmeyecektir. Bazen hamilelikte daha sonra başka bir ultrason önerilebilir, örneğin tek umbilikal arter gibi (bu bazen küçük bebeklerle de ilişkilidir).
Bu farklılıkların bazıları “yumuşak belirteçler” olarak da bilinir. Bu, farklı görünümün genellikle normal bebeklerde ortaya çıktığı, ancak trizomi 21 (Down sendromu) gibi belirli kromozom anormallikleri olan bebeklerde biraz daha sık görüldüğü anlamına gelir. Trizomi 21 için yumuşak belirteçler ekojenik intrakardiyak fokus, kısaltılmış femur ve piyelektazi (böbrek toplama sisteminin dilatasyonu) içerir. Doktor, bir kromozom anormalliği riskinin, yumuşak bir belirteç varlığı nedeniyle önemli ölçüde arttığını hissediyorsa, daha fazla test (NİPT veya amniyosentez) önerilebilir.
Ultrasonda yumuşak bir belirteç bulunan kadınların çoğunda, amniyosentez gerekmez, çünkü Down sendromu için riskleri bu belirteçler nedeniyle çok fazla artmaz.
Daha az önemli anormallik. Bu grup anormallikleri hayatı tehdit edici olarak kabul edilmez. Bu sorunların bazıları yenidoğan döneminde (yarık dudak gibi) ameliyat veya fizyoterapi (diğer ayak veya talipler gibi) gibi başka bir müdahale gerektirebilir. Bu sorunlardan bazıları hamilelik sırasında veya doğumdan sonra (idrar reflü varlığını gösterebilecek böbrek toplama sisteminin dilatasyonu gibi) takip ultrasonları gerektirebilir.
Önemli, şiddetli veya hayatı tehdit eden anormallik. Bebeklerin bir kısmında kalp defektleri veya spina bifida gibi büyük bir anormallikler tesbit edilebilir. Bu anormallik grubu gebelik kaybı, yenidoğan ölümü veya önemli gelişimsel problemlerle ilişkilendirilebilir. Bu anormalliklerin bazıları, yenidoğan döneminde cerrahi sonuçlarla düzeltilmiş ve sonuçları iyileştirilmiş olabilir.
Bir ultrasonda herhangi bir değişiklik, farklılık veya anormallik bulmanın ebeveynlerde büyük bir endişe yaratmaya neden olduğunu biliyoruz.
Detaylı ultrason fiyatları 2024 Ankara
Detaylı ultrason fiyatları 2024 yılında %50 artmıştır. Ankara ultrason fiyatları yapıldığı merkez yada kliniğe göre değişmektedir. Detaylı ultrasonunuz kliniğimizin anlaşmalı radyologu tarafından yapılmaktadır. Detaylı ultrason fiyatları 2024 Ankara detayları için bize ulaşınız. Detaylı ultrason kliniğimizden doğum paketi yaptıran hastalarımızın paketlerine dahildir.
[…] Detaylı Ultrason […]
[…] Detaylı Ultrason […]
[…] Detaylı Ultrason […]
[…] Detaylı Ultrason […]
[…] Detaylı Ultrason […]
[…] gebelerden, seviye II ultrasonografi yapılması istenir. Bekleyen anne hamileliği onaylamak için birinci trimesterde (seviye I) […]
[…] Detaylı Ultrason […]
[…] Detaylı Ultrason […]
[…] Detaylı Ultrason […]